acte final de campanya / 8 de Maig / Filmoteca de catalunya

El 8 de maig ens concentrarem a la Plaça Salvador Seguí, davant de la Filmoteca, per a exigir un canvi de model al sistema de Salut, explicar les nostres reivindicacions en una roda de premsa i denunciar la inacció i empitjorament progressiu de la Sanitat pública. Estrenarem “Essencials” a la Filmoteca, un documental sobre activistes i lluites pel Dret a la Salut. 

concentració | 18.30 h

Convoquem a la ciutadania a unir-vos amb els col·lectius que defensen la Salut als barris, municipis, centres sanitaris i carrers de Catalunya. 

Es tracta de l’acte final de la campanya, després d’un mes d’accions a peu de carrer, per a reivindicar a les responsables polítiques i explicar les raons per les quals calen, primer, mesures urgents, i després, un canvi de model que garanteixi una salut pública 100%, amb una gestió veritablement democràtica i transparent, condicions laborals i d’atenció dignes, i un enfortiment real de l’Atenció Primària. 

parlaments i roda de premsa | 19 h

Som col·lectius units en objectius comuns, que coneixem de primera mà, des de dins del sistema de salut, i des de la nostra posició de titulars del sistema, l’estat i els motius de la degradació d’aquest model que ha de garantir una vida digna i saludable per tothom. Comptarem amb la premsa per a traslladar el missatge a mitjans, i ens dirigirem també als responsables polítics que es llancen a les eleccions sense compromisos reals per a resoldre la situació. 

preestrena del documental Essencials | 20 h

Hem estat seguint els col·lectius durant més d’un any i mig, i retratant l’activitat i vivències de les seves activistes: ara estem llestes per preestrenar el documental Essencials.

Cuidar la salut de les persones, especialment la de les més vulnerables, és la motivació de l’Antònia, la Clàudia i la Pilar, una infermera, una metgessa i una cuidadora que protagonitzen aquest documental. Això les impulsarà a defensar amb totes les seves forces un bon model d’Atenció Primària i Sociosanitari, perjudicat greument per les retallades i per un procés de privatització demolidor que ha convertit la salut en un negoci ben lucratiu. La pandèmia de la Covid ha fet encara més evident les conseqüències d’aquesta deriva del sistema sanitari català. 

Amb la seva dignitat i fortalesa, aquestes professionals són les que sostenen un sistema que fa aigües per tot arreu. Tothom sap que són essencials, però no podran aguantar així durant molt de temps. Veurem si la seva vocació i la seva profunda creença en un model de salut universal, públic i equitatiu per tothom les empenyerà a continuar en la lluita, o decidiran abandonar, com moltes de les seves companyes.